Bezlepková medová srdíčka

Napsal/a celiacicz

14 května, 2021

Připravili jsme pro vás recept na bezlepková medová srdíčka, jejichž přípravu by měli zvládnout i sváteční kuchaři a cukráři. Doufáme, že vám budou chutnat.

# SNADNÉ A CHUTNÉ BEZLEPKOVÉ VAŘENÍ

Připravujeme a vybíráme pro vás recepty bezlepkových dobrot, k jejichž přípravě nepotřebujete těžko dostupné ingredience ani velké zkušenosti. Jejich příprava je časově nenáročná a obvykle si vystačíte s tím, co máte „po ruce“. Bezlepkové recepty pro vás připravuje Patricie, která vede kurzy bezlepkové pečení v SCČR.

Pro přípravu těsta potřebujete:

  • 160 g bezlepkové mouky (doporučujeme Schär Mix C Patisserie, nebo Doves Farm namíchat na polovinu bílou chlebovou mouku se směsí bílou)
  • 50 g ořechů
  • 60 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • 1 lžíci medu
  • 1 vanilkový cukr
  • špetku mleté skořice

Pro přípravu náplně potřebujete:

  • 150 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci medu
  • 2 lžíce rumu

Na ozdobu:

  • čokoládovou polevu (doporučujeme např. čokoládu na vaření zn. FIGARO nebo ORION)
  • strouhaný kokos

Jak bezlepková srdíčka připravíte?

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, necháme ho chvíli odpočinout, pak ho rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Upečeme dozlatova. Máslo, cukr, žloutek, med a rum třeme, až vznikne hladký krém. Tím bezlepková srdíčka slepujeme, pak je polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Přejeme vám dobrou chuť!