Kuře v hrnci
Potřebujeme:
- 2 kuřecí stehna
- zelenina dle chuti – cuketa, mrkev, paprika, jarní cibulka, rajčata
- žampiony
- ½ citronu
- česnek
- bylinky – tymián, mletý černý nebo barevný pepř
- máslo
- brambory

Postup:
Nejprve si rozehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si velký hrnec s poklicí, který je vhodný do trouby.
Maso omyjte, osolte a opepřete. Připravte si zeleninu a houby – nakrájejte cuketu, mrkev, papriky, rajčata, cibulku, brambory i žampiony. Citron rozdělte na dvě části. Česnek můžete nakrájet nebo prolisovat.
Kastrol dejte na plotnu, rozehřejte máslo, vložte na něj kuřecí maso kůží dolů a dvě minuty opékejte dozlatova.
Maso obraťte, přidejte brambory a mrkev a další dvě minuty opékejte, dokud nezezlátne. Následně směs osolte a opepřete, přisypte zbytek zeleniny, citron, bylinky a česnek. Restujte další dvě minuty. Občas promíchejte. Nakonec přidejte houby.
Vypněte plotnu, hrnec přiklopte poklicí a dejte na čtvrt hodinky zapékat do trouby. Před podáváním můžete pokapat olivovým olejem.