SLANÉ SNÍDAŇOVÉ MUFFINY

Napsal/a celiacicz

12 května, 2025

Ingredience:
250 g bezlepkové mouky
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli, špetka pepře
3 vejce
100 ml mléka
70 ml oleje
100 g strouhaného sýra
50 g šunky nakrájené na kostičky
1 kapie
3 lžíce mraženého hrášku
hrstka nasekané petrželky

Postup:
Formu na muffiny vymažte tukem nebo vyložte papírovými vložkami. Rozšlehejte mléko, olej a vejce a přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a pepřem. Nakonec lehce vmíchejte nasekanou petrželku, strouhaný sýr, slaninu a zeleninu.
Pečte v předehřáté horkovzdušné troubě teplotu na 160 °C asi 15 minut. Nechte krátce vychladnout a poté opatrně vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.

Přejeme dobrou chuť.

Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: Pixabay