Ricottové lívance s citrónovou kůrou

Napsal/a celiacicz

5 května, 2022

Ingredience

250 g ricotty,
175 g bezlepkové mouky,
185 g plnotučného mléka,
2 vejce,
60 g krupicového cukru,
1 kávová lžička kypřícího prášku,
1 kávová lžička jedlé sody,
špetka soli,
najemno nastrouhaná kůra z 1 citrónu,
trocha oleje na vymazání pánve

Postup:

Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte do hladkého těsta, které nechte 10 minut odstát. Lívancovou pánev vymažte trochou oleje a z obou stran pečte lívance. Podávejte s medem, ovocem a jogurtem.

Dobrou chuť.

Zdroj: Zpravodaj 1/2022
Fotografie: pixabay.com