Podařilo se vám nasušit si houby? Pak si můžete připravit staré české jídlo – rýžového kubu. Je to snadné a rychlé.
Ingredience:
500 g rýže
3 cibule
500 g mražených nebo 400 g sušených hub
7 stroužků česneku
hrst majoránky
3 lžíce sádla a trochu na vymazání pekáče
sůl a pepř
Postup:
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazte. Pokud máte sušené, povařte je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijte a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte tři lžíce sádla a osmahněte cibulku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut je poduste. Přihoďte česnek a majoránku a opepřete. Předehřejte troubu na 180 ºC, horkovzdušnou na 160 ºC. Podušené houby smíchejte s uvařenou rýží, nasypte do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně 15 minut zapékejte.
Dobrou chuť!
Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: congerdesign z Pixabay