Vepřová pečeně v mrkvi a bramborách

Napsal/a celiacicz

11 října, 2022

Ingredience:

500 g vepřové krkovice nebo pečeně bez kosti,
1 lžíce slunečnicového oleje,
1 cibule,
sůl, pepř,
5 kuliček nového koření,
3 bobkové listy,
3 větvičky tymiánu,
50 ml bílého suchého vína,
200 g mrkve,
400 g brambor,
2 lžíce másla.

Postup

Maso očistěte a nakrájejte na plátky. V pekáčku na rozpáleném oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, přidejte maso. Opečte ho rovnoměrně ze všech stran. Přidejte sůl, pepř, nové koření, bobkové listy a větvičky tymiánu. Maso podlijte bílým vínem a troškou vody. Přiklopte poklicí a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte asi 45 minut.

Brambory očistěte a nakrájejte na měsíčky, mrkev oškrábejte a nakrájejte na hranolky. Zapékací mísu vymažte máslem a poskládejte do ní zeleninu. Osolte, opepřete a pečte při 170 ºC do změknutí.

Upečené maso naservírujte se zeleninou na talíř, přelijte trochou šťávy a ozdobte tymiánem.

Dobrou chuť!

Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: Pixabay