Ingredience:
bílky ze 4 vajec ,
230 g cukru krupice,
2 lžíce kukuřičného škrobu,
2 lžíce bílého vinného octu .
Postup:
Z bílků důkladně ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Na konec přimícháme škrob a ocet. Vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s širší vroubkovanou špičkou a vytvoříme korpusy s prohlubní o průměru asi 8 cm. Dáme péct do horkovzdušné trouby úplně rozehřáté na 180 °C.
Ihned po zavření trouby stáhneme teplotu na 120 °C a takto sušíme půl hodiny až hodinu. Poté troubu vypneme, lehce pootevřeme a necháme korpusy uvnitř do úplného vychladnutí.
Plnit můžeme jakýmkoliv tuhým krémem, případně šlehačkou vyšlehanou s mascarpone nebo měkkým podle chuti doslazeným tvarohem. Zdobíme ovocem.
Dobrou chuť!
Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: Stefan Schweihofer z Pixabay