Jak připravit medové perníčky – video návod:
Ingredience
500 g Bezlepkové samokypřící směsi na pečení BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ)
120 g moučkového cukru
150 g medu
100 g studeného másla
1 lžíce perníkového koření Adveni
2 celá vejce
2 lžíce kakaa (pokud chcete hnědou barvu, perníčky jsou jinak poměrně světlé)
Návod k přípravě
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem a v případě, že chceme perníčky hnědé, přidáme dvě lžíce kakaa.
Poté do sypké směsi zapracujeme studené máslo, vejce, med a koření. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme minimálně na 24 hod do chladničky. Poté z těsta ukrojíme ⅓, prohněteme na pomoučeném vále a vyválíme na plát silný cca 3 mm. Vykrajujeme libovolné tvary a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi perníčky ponecháváme větší rozestupy. Takto postupujeme, dokud nezpracujeme celou dávku těsta.
Vykrájené perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 10 minut v troubě rozehřáté na 170 °C dozlatova.
Z výše uvedených ingrediencí upečeme zhruba 40 perníčků střední velikosti.
Inpirace, jak ozdobit perníčky:
Recepty na různé druhy vánočního cukroví najdete v jedné z kuchařek Adveni – konkrétně v první kapitole Žluté kuchařky.