Zapékaný losos s bezlepkovým kuskusem a zeleninou

Napsal/a celiacicz

17 června, 2021

Zapékaný losos s bezlepkovým kuskusem a zeleninou

Přemýšlíte jaké dobré a chutné jídlo připravit o víkendu? Zkuste zapékaný losos s bezlepkovým kuskusem a zeleninou. Příprava je nenáročná a poměrně rychlá.

Potřebujeme:

  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 2 filety z lososa
  • ½ hrnku bezlepkového kuskusu
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • česnek
  • nasekané bylinky
  • nakrájená čerstvá rajčata, paprika, cibulka (zeleninu dle chuti)
  • sůl
  • 3 lžičky olivového oleje
Losos a bezlepkový kuskus

Postup:

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Začneme připravovat kuskus – nasypeme do misky, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, zakápneme olivovým olejem a nakonec zalijeme vývarem. Necháme 10 – 15 minut odstát. Poté do směsi přimícháme zeleninu a bylinky a osolíme. Přendáme do vymazané zapékací misky.

Lososa osolíme, potřeme olejem a pokapeme citronovou šťávou. Dle chuti můžeme použít koření a bylinky. Rybu položíme na připravený kuskus. Misku přiklopíme a necháme čtvrt hodiny zapékat.

# SNADNÉ A CHUTNÉ BEZLEPKOVÉ VAŘENÍ
Připravujeme a vybíráme pro vás recepty bezlepkových dobrot, k jejichž přípravě nepotřebujete těžko dostupné ingredience ani velké zkušenosti. Jejich příprava je časově nenáročná a obvykle si vystačíte s tím, co máte „po ruce“. Bezlepkové recepty pro vás připravuje Patricie, která vede kurzy bezlepkové pečení v SCČR.

Přejeme Vám dobrou chuť.