Bramborové knedlíky po staročesku

Napsal/a celiacicz

18 července, 2022

Ingredience:
600 g brambor uvařených ve slupce,
sůl,
200 g bezlepkové směsi,
2 vejce,
4 plátky bezlepkového chleba,
50 g másla,
40 g bezlepkové strouhanky


Postup:
Uvařené a oloupané brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku a vejce a hněteme těsto
tak dlouho, až se přestane lepit na prsty. Potom přimícháme na másle osmažené na kostičky
nakrájené plátky chleba a tvoříme středně velké knedlíky, které vaříme ve vařící osolené
vodě. Scezené uvařené knedlíky překrojíme, posypeme smaženou bezlepkovou strouhankou
a omastíme máslem.

Dobrou chuť!


Zdroj: publikace Šťastný život bez lepku

Fotografie: pixabay.com