Kuřecí křidýlka v kukuřičných lupíncích s česnekem

Napsal/a celiacicz

10 února, 2022

Kuřecí křidýlka v kukuřičných lupíncích s česnekem

Potřebujeme:

  • 8-10 ks kuřecích křidýlek
  • 8-10 ks kuřecích křidýlek
  • 3 ks celého pepře
  • 1 ks bobkového listu
  • 2 ks nového koření
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 2 PL rajského protlaku
  • mletý kmín dle chuti
  • sůl, mletý pepř dle chuti
  • kukuřičné lupínky (corn flakes) bezlepkové (!) dle potřeby
  • olej dle potřeby
Kuřecí křidýlka bezlepková
Kuřecí křidýlka bezlepková

Postup:

Křidélka omyjte, osušte a vložte do vroucí osolené vody spolu s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, pokrájeným česnekem a rozkrojenou cibulí. Uvařte doměkka, nechte okapat a trochu vychladnout. Jogurt našlehejte a smíchejte s protlakem, ochuťte solí, pepřem a kmínem. Křidélka potřete ze všech stran jogurtovou směsí a obalte v kukuřičných lupíncích, které jste předtím trochu nadrtili. Ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje usmažte maso z obou stran a ihned podávejte s pečenými bramborami nebo pečivem a čerstvou zeleninou.

Tip: 

Obalená křidýlka lze také usmažit v troubě. Plech s olejem nejprve nechte v troubě rozehřát, potom teprve do něj naskládejte kousky masa.