Na bezlepkové kynuté knedlíky s jahodami budete potřebovat:
300 g bezlepkové mouky Schär Mix B
1/8 l mléka
1 ks vejce
2 lžičky cukru krupice
15 g droždí
sůl, cukr
jahody
tvaroh na strouhání
máslo na omaštění
Postup:
Mouku dáme do mísy, osolíme, doprostřed vyhloubíme důlek, přisypeme 2 lžičky cukru, přidáme rozdrobené droždí a zalijeme vlažným mlékem. Přikryjeme utěrkou a necháme droždí vzejít. Potom vmícháme vejce a vypracujeme hladké tužší těsto, které necháme vykynout na teplém místě.
Z vykynutého těsta vykrajujeme stejné kousky, zploštíme je a naplníme ovocem. Uzavřeme je, zakulatíme, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 10 minut kynout. Takto připravené knedlíky vložíme do vařící vody vrchní stranou a vaříme asi 2 minuty, obrátíme je a vaříme další asi 2 minuty. Hotové knedlíky ihned propíchneme vidličkou. Sypeme cukrem a strouhaným tvarohem a mastíme rozpuštěným máslem.
Přejeme dobrou chuť.
Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: Fotka od Fotka od Ivana Tomášková z Pixabay