Letní koláč s ovocem

Napsal/a celiacicz

10 září, 2022

Ingredience:

(koláčová forma o průměru 23 cm)

200 g bezlepkové mouky,
200 g zakysané smetan,
100 g krupicového cukru,
100 ml oleje,
1 lžička prášku do pečiva,
1 vejce,
špetka soli,
1 talíř ovoce (jahody, maliny, ostružiny, …)

Drobenka:
3 lžíce bezlepkové mouky,
2 lžíce moučkového cukru,
2 lžíce másla

Postup:

Do mísy nasypte mouku, cukr, prášek do pečiva, špetku soli a vše promíchejte. Dále přidejte olej, vejce, zakysanou smetanu a všechny suroviny zpracujte na těsto. Připravte drobenku z mouky, cukru a másla.

Do tukem vymazané a moukou vysypané formy* na koláč dejte těsto a po celé ploše ho rozprostřete. Na těsto rozprostřete ovoce a zasypte drobenkou. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 50 minut.

NÁŠ TIP: místo vymazávání a vysypávání formy bezlepkovou moukou je snadnější a rychlejší použít sprej na pečení EASY COOK, který lze zakoupit u nás v obchůdku.

Zdroj: Zpravodaj 2/2022