Ingredience
1 balíček bezlepkového vanilkového pudingu
1 vejce
120 ml mléka
120 ml perlivé vody
1 lžíci přepuštěného másla nebo oleje
olej na smažení
Postup
Nejprve do mísy nasypte puding, přidejte vejce, mléko, vodu a olej nebo máslo. Všechny ingredience rozmixujte dohladka a nechte těsto alespoň patnáct minut odležet. Po uplynutí této doby rozehřejte pánev. Rozlijte na ni malé porce těsta, přičemž pamatujte na to, že palačinky by měly být rovnoměrné a tenké. Smažte z obou stran dozlatova. K takto připraveným palačinkám se skvěle hodí jakákoliv sladká příloha. Můžete sáhnout po šlehačce, ovoci, tvarohu nebo třeba čokoládě, ale skvělý bude i džem nebo zakysaná smetana.
Přejeme dobrou chuť.
Recept vybrala a vyzkoušela: Patricie Biskupová
Fotografie: Fotka od Michael z Pixabay