Polévka z červené řepy

Napsal/a celiacicz

12 listopadu, 2022

Ingredience:

4 červené řepy,
olej,
1 salátovou okurku,
400 ml kefíru nebo podmáslí,
2 lžíce čerstvého kopru,
trochu octa,
sůl,
černý pepř,
4 vejce,
čerstvé bylinky,
4 lžíce zakysané smetany

Postup:

Řepu omyjte a dejte na plech s pečicím papírem. Zakápněte ji olejem a upečte doměkka. Vejce uvařte natvrdo a vychlaďte je, kopr nasekejte najemno. Okurku oloupejte a nastrouhejte, nebo nakrájejte na kostičky.

Řepu nechte vychladnout a oloupejte, jednu nakrájejte na kostičky, zbylé tři rozmixujte. Pak do základu přidejte kostičky řepy a přimíchejte kefír nebo podmáslí. Ke směsi přimíchejte okurku, nasekaný kopr a dochuťte solí, pepřem a octem. Polévku podávejte vychlazenou s rozpůleným vejcem, ozdobenou čerstvými bylinkami.

Dobrou chuť.

Zdroj: Zpravodaj 2/2022